?

Log in

No account? Create an account

Foliebakt pangasius og fløtegratinert blomkål



I Coop sine frysedisker finnes en pose med 4 store filèter pangasius. (Haimalle)
I dag bestemte jeg meg for og undersøke denne fisken litt nærmere.
Resultatet ble en nydelig middag, som falt i smak hos både store og små.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Du trenger:

4 filèter pangasius
fersk persille
sitronpepper
herbamare
olivenolje, extra virgin
purreløk
hermetisk asparges

2 små, eller 1 stor blomkål
ost
1,5 dl fløte
2 hvitløk
salt, pepper


Fremgangsmåte:

Skjær blomkålen i skiver og legg i en ildfast form.
Rasp 2 kinesiske hvitløk og spre det godt utover i formen. Salte og pepre.
Hell over fløten og dekk det hele med ost.

Plasser blomkålen på midterset rille i ovnen 5 minutter før fisken.

Sett fisken under blomkålen og la det stå i 25 minutter.

Vel bekomme!

Fisken:

Hakk en purre og fordel den jevnt i 4 foliestykker.
1 liten boks asparges fordeles også i foliestykkene.
Legg på fisken og krydre med herbamare og sitronpepper.
Hell litt olivenolje over fiskestykkene før du drysser over litt hakket persille.
Lukk folien godt igjen og plasser de i en langpanne.

Tags: ,

Comments